Köszöntő arrow Projektháttér
A Projekt háttere PDF Nyomtatás E-mail

Az egy íróasztal egy vállalkozás formában történő inkubáció olyan új – a megvalósító INNONET Innovációs és Technológiai Központ Kht. (INNONET) és a régió kínálatából egyaránt hiányzó - szolgáltatás, mely a lehető legkisebb költségek mellett biztosítja a vállalkozások kezdeti fejlődését. A nemzetközi terminológia ezt a szolgáltatást gyakran „pre-incubation”-ként hivatkozza. Példái megtalálhatóak többek között a következő szervezeteknél:

Image

A kedvezményezett egyszemélyes innovatív induló vállalkozás számára az inkubátor nem csupán egy íróasztalt, de teljes irodai infrastruktúrát, titkárságot, informatikai és egyéb szolgáltatásokat is biztosít, melyeket hasonló vállalkozásokkal megosztva vehet igénybe. Az ilyen formában működtetett innovációs inkubátor szolgáltatás létjogosultságát a külföldi szakmai tapasztalatokon túl az INNONET működése során gyűjtött igény-visszajelzések  is igazolják.

Image

Az INNODESK projekt a Magyar Innovációs Szövetség, INNOSTART Nemzeti Üzleti Innovációs Központ és a Vállalkozói Inkubátorok Szövetsége által a Gazdasági és Kereskedelmi Minisztérium megbízásából a 2007-2013-as Nemzeti Fejlesztési tervhez készített „NEMZETI TECHNOLÓGIAI INKUBÁTOR ÉS MAGVETŐ TŐKE PROGRAM”-ban leírtakkal összhangban valósul meg. Illeszkedik a Program 6.2 fejezetében nevesített célkitűzésekhez, és azokon keresztül a Közösségi Stratégiai Útmutatónak a Bizottság által a kohéziós politika újonnan meghirdetett programjaihoz kapcsolódó prioritásokat megvitató párbeszéd első lépéseként 2005. július 6-án „Kohéziós politika a Növekedés és Foglalkoztatás Támogatására: Stratégiai Útmutató 2007-2013” címmel kiadott vázlatához. (Cohesion Policy in Support of Growth and Jobs: Community Strategic Guidelines, 2007-2013.)